כאבי גב תחתון הם מאחד התסמונות המפושטות ביותר בעולם המערב
שכיחות התופעה 60%-80% . ברוב המקרים 80%-90% מהכאבים פוחתים תוך חודשיים-שלושה, וישנן פגיעות שאינן מחייבות התלוות של כאב.
ברוב מקרי כאבי הגב התחתון בהם לא נמצא מקור גרמי-אנו נפנה לחפש את המקור באגן. האגן אינו יוצר כאב מקומי, אלא מקרין את הלחצים לגב התחתון.
במקרים בהם שרירי הישבן חלשים, תפוסים או שמופעל עליהם לחץ רב מישיבה ממושכת לדוגמא-הכאב יתבטא בגב התחתון.
בלט דיסק ופריצת דיסק
בלט דיסק הוא מצב שבו הרקמה הקשיחה ההיקפית בין החוליות מעט מתרופפת ומקבלת עיוות. במצב כאשר הפגיעה היא קטנה לא יהיו כאבים, אך ישנם מצבים שהבלט לוחץ על עמוד השדרה ואז יש התלוות של כאבים, נימוול, תחושת חום וקור לרגליים.
פריצת דיסק מתוארת כמצב בו החומר הגרעיני של הדיסק *קורע* את הטבעת ההיקפית ויוצר מגע עם אחד השורשים העצביים , לעיתים קרובות זו תנועה או סיבוב פתאומי של עמוד השדרה.
תוצאת הלוואי של שחרור הנוזל מהדיסק היא כימית ולא זיהומית ותוצר הלוואי שלה הוא כאב חזק ו/או שיתוק חלקי של הגפה. ברוב המקרים המטופל ירגיש כאבים חזקים באיזור הישבן והרגל.
*חשוב לציין ששני המצבים גם של בלט וגם של פריצת דיסק הם הפיכים ובטיפול שמרני עם תרגילי שיקום מתאימים שאותם מבצעים עם ליווי והשגחה ניתן בהחלט לחזור לתפקוד מלא ולהמנע מניתוח. במקרים חריגים וכשהנוזל לוחץ במידה רבה על העצב אנחנו נפנה לטיפול ניתוחי-שגם בסופו המטופל יצטרך לעבור שיקום קפדני על מנת שהפציעה לא תחזור שוב.
Spondylesis, spondylolistesie, spondylities ,הצרות/ניוון של תעלת עמוד השדרה
המשותף לכל הבעיות הגרמיות בחוליות עמוד השדרה הן לרוב מצב של חוסר- חוסר פעילות גופנית,חוסר בתזונה בריאה, וחוסר תנועתיות של הגב התחתון
בנוסף, ישנם מצבים בהן עודף הקשתה של עמוד השדרה שנדרשת בתרגילים המיחדיים ענפי ספורט כמו התעמלות אומנותית, התעמלות קרקע וקפיצות מוט לכן יש לשלב אימוני כוח ואירובי יחד.
לנהל אורח חיים בריא ופעיל ולשמור על מסת שריר .